Cégtörténet


A Vasi K-Sped Bt. 1993. augusztus 16-án családi vállalkozásként alakult, egy alkalmazottal. Tevékenységünk ebben az időben a teherfuvarozás, áruszállítás volt. Az évek folyamán vállalatunk tevékenységi köre folyamatosan bővült, melynek során növekedett autóink, valamint alkalmazottaink száma is.

1993 decemberében a vállalat tevékenységi köre bővült a hóeltakarítási munkákkal Vas megye területén, melyet a Szombathelyi Közúti Igazgatósággal kötött szerződés tett lehetővé.

1994 májusában a Szombathelyi Kavics Kft – vel létrejött vállalkozási szerződés értelmében a Kft vállalta a megrendelő bányatelkén belüli leföldezési munkák során felmerült szállítási feladatokat pl: humusz, meddőanyag elszállítása a bánya területén belül. Ezen kívül a lakossági igények kielégítésére kavics és homok kiszállítását is vállalta Szombathelyen és vonzáskörzetében.

A vállalat tevékenységi köre 1996-ban tovább bővült, bányászati és mélyépítési munkálatokkal. A vállalat működése ekkoriban főképpen a kavicsbányára épült. Feladatuk a bánya napi tevékenységének ellátása volt. A meddő, bányakavics osztályzóra való felhordása, valamint az osztályzott anyag külön depókba (szalag alól) történő átszállítása.